Mer Trafik

Viraltrafik



Follow Lissukka

Inspiration och tagg

I dag har jag diskuterat idéer till c-uppsatsen. Jag är inspirerad nu och ser fram emot min uppsats, för vi har kommit på ett intressant ämne som känns aktuellt. Det är också något som vi båda är intresserade av. Jag kan säga er att vi ska röra oss på nätet. Ni får veta allt när uppsatsen är klar. Inte för att det är något konfidentiellt, men det finns redan en grupp i klassen som verkar insnöade på samma eller åtminstone liknande tema. Fy. Vi som är så nöjda. Ingen får sno vår idé. Det som gör mig än mer taggad är att vi har en föreläsare som är inne på vårt tema. Som kan saker. Som själv ska göra liknande forskning. Åh. Denna fredag är en fin fredag.

Okej. En sur sak. Återbetalning till FK. Jag ska försöka tala med dem. Jag har ju inga pengar när jag är student. Vi ska se vad vi kommer överens om.

Men annars är det en skitbra fredag! I kväll ska vi till Lund på dansfest. Jag ska dansa salsa. I mina skor som jag har köpt på barnavdelningen. Finfin fredag. Åh, jag njuter.




Dancing queen, young and sweet.. Oh la la.. Fast utan baggyjeans men med skorna. Jag har glömt att köpa plåster. Men det gör inget. Det är ju en fräck fredag. Fin fredag. Åh.

Vart tog resten vägen??





Det blev ett dropinbesök hos frisören i går.
Det känns ledigt i nacken.


Tyck int om!

Jag tycker inte om tävlingar där jag måste motivera varför just jag ska vinna.
Det räcker uppenbarligen aldrig med "för att jag vill". "För att det vore kul om jag vann."
Inte för att jag har provat de två men ändå. Jag tror mig veta att de inte fungerar.
Nu försöker jag vinna en varmluftsugn. Kom igen.
Lägg ner motiveringarna och ge mäjj mäjj mäjj!

Jo.

Jag glömde berätta om helgen



I fredags kom Kattis och Sofia förbi. Vi bakade lussebullar som doftade härligt och smakade mumma. Det var försenad decemberkänsla. Sofia har varit en termin i Sydafrika så hon hade missat lussebulleperioden.
Vi tog igen det rejält.



I lördags tog jag och Michael bussen ner till Stortorget för att inviga Banco de música.
Invigning för vår del för vi hade inte varit där än. Det blev salsa, lite reggaetón och massa nervösa känslor. Jag blir så nervös av att dansa salsa, men när jag väl kommer över den känslan så är det som att flyga.



Jag försökte få kylan att ge med sig. Jag slängde upp en blomma i håret,
men det funkade inte nu heller. Kylan trängde igenom mitt dubbla lager av strumpbyxor. Ser du förresten mormors trasmattor? Det är hem ljuva hem-känsla för mig med mormors trasmattor.


Ledig dag är lika med läsaläsaläsatillsögonentrillaravdag - vackert!

Jag förstår inte varför sommaren inte kommer fram. Jag vet att den gömmer sig där borta. Det är bara att komma fram. I förra veckan tog jag på mig mina nästan chockande rosa sneakers som skriker "sommar sommar" för jag tänkte att jag kanske kunde locka fram lite värme. När jag efter föreläsningen väntade på sambon vid Södervärn, så höll jag på att frysa ihjäl. Sen kom han som ett element och jag fick värma min näsa mot hans kind. I dag tänkte jag ta på mig en rosa  blommig kort kjol, med leggings under så klart, förmodligen dubbelt lager med leggings. Men tror du att det hjälper? Jag börjar tvivla. Jag har till och med blekt håret. Det är ju sommar. Men det blev fult. För jag hade för mycket rött i håret. Det hade jag vetat om jag hade tänkt efter lite före. Men jag tänkte inte efter före utan slängde i det i håret. Ja blekningen alltså. Så nu är det fult. Han säger att det är fint men tjena, jag ser att det är fult fult fult. Så jag funderar på att ringa frisören. Klippa av hela skiten och färga om det! Eller i tvärtom ordning.

Okej.
Nu ska jag dricka te. Äta frukost. Fast vi har inge skoj frukost hemma. Jag har liksom bara hälften. Jag har god ost och pålägg men brödet är slut. Jag har müsli men varken fil eller yoghurt. Jag har i och för sig knäckebröd. Plus ost. Plus gurka. Med te. Det är ju en finfin frukost.

Vi kan inte berätta våra hemligheter för er



Älskling...



Du är det finaste.



Skola skola..du sliter på mina händer

Det var länge sen som jag hade långa föreläsningar där det krävs att jag tar långa anteckningar.
I höstas hade jag ju utöver praktiken bara seminarier och reflektionsgrupp och i våras var jag i Bolivia. I Bolivia kan jag lova dig att det inte är så jobbigt att ta anteckningar. Förutom när de pratar för fort då, men det blir inte samma mängd sidor som här hemma. För det mesta inte i alla fall. Så i dag höll jag på att avlida igen, när händerna fick slita och slita för att få ner alla ord från föreläsarens powerpointpresentation. Det blev så mycket skrivande så jag hann knappt med att lyssna på henne.

Det är en nackdel när föreläsare vägrar lägga ut sin text på nätet, för jag kan inte göra två saker samtidigt. Jag kan inte skriva skriva skriva OCH lyssna lyssna lyssna på sånt som för mig är nytt samtidigt. Sen vill de gärna ha frågor också. Jag tror inte att de förstår vilken överhettning det blir ibland inuti mitt pannben.

För övrigt har jag blivit bestraffad. Jag får bara femton minuter per dag för att läsa och skriva blogg. Jag pluggar dåligt har min käre sambo lärt sig, så nu ska han se till att jag skärper mig. Efter att ha surat en stund fattade även jag att det är bra att han tog fram piskan. Nu ska jag skynda. Jag har två minuter kvar av min kvart men hysch hysch, säg inget till honom! Han spelar på den andra datorn, så han kanske missar tiden. Håll tummarna..

Inblick


Jerry är mest intresserad av snön,
men Tom är en supermodell och är medveten om vilken som är hans bästa sida.

Där ser du: snön är hans leksak.
Luggen är min förbättring av mig själv.

Du har världens bästa moster.
Jag ska lära dig bus och visa dig all min kärlek.





Jag saknar min familj.

Varje dag ska vi väl lära oss något nytt tror jag

Dagens lärdom: spara inte tomaten från pique machon när du ska spara resterna till dagen efter. Tomaterna hinner bli dåliga och när du äter resterna dagen efter, så börjar din mage prata. Magen pratar bubbel och suck och stön och stånk.

Pique macho är förresten en maträtt från Bolivia och Cochabamba. Den består av potatis i form av pommes, kött, korv, lök, ägg och de där tomatskivorna som gör ont dagen efter. När jag var i Cocha tyckte jag inte om så mycket om pique macho, men nu när min kärlek tillagar den så är det hur gott som helst. Fast nästa gång köper vi annat kött. Jag tycker inte om kött som behöver tuggas massor innan den ska sväljas. Därför ska jag tala om för dig att kyckling är bra, för kycklingen behöver inte tuggas så mycket. Japp.

Vi svor och surnade till

Nu har det hänt igen!!
Vi var till affären i går. Till CityGross. Vi har köpt en sån där fin handlamatväska som äldre brukar ha, men som verkar så bra att ha när man vill handla mycket. Men i går var vi först till lite andra affärer och möttes upp direkt efter våra lektioner, så vi hade inte med den och var då tvungna att köpa papperskassar. Redan när vi kom ut från affären och skulle lyfta ner kassarna från vagnen, så hade den första gått sönder. Jag gick och köpte två nya. Michael sa åt mig att köpa två utifall att, och tur var väl det för efter tre meter så började det ena handtaget gå sönder på kasse nummer två.

Lärdom från i går: köp inte papperskassar på CityGross.
Fy pyttsan!

Onsdag var det i dag

I dag börjar inte min föreläsning förrän 15:45. Det är inte bra för mig att börja så sent, för jag har ingen disciplin. Jag sitter fortfarande här iklädd sovkläder, rufsigt hår och oborstade tänder. Jag har fått springa på toa ett par gånger redan, för jag har druckit ett par koppar te. Jag vet inte varför men jag kan inte komma i gång. Jag har saker att göra. Saker som måste göras. Verkligen måste. Men jag sitter här som så många gånger förut.

Du förstår, jag blir lätt nollställd. Det har jag alltid kunnat bli. Så där nollställd att jag inte ser poängen med att göra mig i ordning i dag. Poängen med att gå till föreläsningen. Eller föreläsning och föreläsning, vi ska lära oss hur man söker artiklar på ett effektivt sätt. Vilket är bra, för vi ska ha göra ett grupparbete där vi ska läsa en artikel publicerad i en vetenskaplig artikel och redovisa den i ett seminarium. Men jag behöver någon som drar i mig. Det är som att jag inte klarar av att sätta fart på mig själv.

Men där har vi nog problemet. Jag tänker fel. Det är JAG som bestämmer hur min dag blir. Nåja, saker kan hända. Men du förstår nog poängen. Det är JAG som bestämmer vilket humör jag ska vara på. Det är JAG som kan dra upp mig själv. Det är JAG som styr hur jag mår, hur jag lever, hur jag väljer. I dag verkar jag ha valt att vara lite destruktiv. Det ska jag väl ändra på då.

Jag börjar med att betala hyran. Sen får jag nog ta och duscha. Det är en bra början. Jag brukar vakna till ur mitt komatillstånd av duschen. Förresten är det Våra bästa år på tv nu, så jag måste fly i från det. En evighetssåpa kan nog lätt göra en människa lite komafast i soffan.

Lycklig

I dag har vår husvärd varit här och knackat element bland annat. Vi hoppas på att få upp värmen, men jag har en känsla av att vi får ett nytt besök av honom nästa vecka och då för att mäta värmen. Eller den obefintliga värmen. Det är kallt hos oss. Han var här för drygt ett år sedan också och knackade element. Det får mig att tänka på hur mitt liv har förändrats på mindre än ett år. Snart är det ett år sedan jag for iväg till Bolivia. Den 28 februari kommer det att vara ett år sedan vi lärde känna varandra. Jag känner hur livet rusar iväg med mig, men att jag tycker om det. Jag har inom mindre än ett år lärt känna honom, utbytt löften med honom och sedan återförenats med honom som sambos.

Jag kan inte säga att jag ångrar något. För varför skulle jag göra det? Jag vaknar upp varenda morgon i en större säng men som fylls upp av honom också. Jag lägger mig ner på kvällarna bredvid honom. Jag kommer hem, eller så kommer han hem och så är vi tillsammans. I helgen gjorde vi ingenting nästan. Vi var bara vi. Jag tycker om att bara vara vi. Jag tycker om att ha träffat någon, som det är helt okej men också underbart att vara ensam med. Jag behöver inte stressa med att hitta på saker, för vi har ändå skitroligt tillsammans. I helgen åt vi choklad, drack te och kramades. Det var en av de bästa helgerna som finns.

I söndags började också känslor inför framtiden att mogna. Känslor som andra tidigare har sagt ska komma när jag väl träffar någon. Ni hade rätt ni som sa så. Det är härligt att vilja så mycket med någon annan. Och att våga vilja det. Och att kunna säga att jag vill det. För han säger samma ord tillbaka. Jag längtar vissa stunder till att få dela mer med honom. Det är läskigt men mest bara .. rätt. Det är den här känslan som jag har väntat på. Som har saknats tidigare. Tidigare med andra. Andra som bleknar bort.

Så vet du vad? Ett år är ingenting ibland, men andra år är ett år helt underbart. Vissa år förändrar ditt liv något så enormt.

Nedräkningen har börjat

I dag är första dagen på min sista termin. Jag ska läsa Kön, sexualitet och socialt arbete. I fem veckor. Sedan ska de lära mig forskningsmetodik. I fem veckor. Sedan är det c-uppsats. I tio veckor. Jag måste komma på ett ämne, en frågeställning och hitta skrivkamrat.

Det känns skönt att det är sista terminen, för det är hit som jag har velat komma. Men ändå är det läskigt, för jag vet ju inte vad som händer i juni. Blir jag färdig till juni som jag vill? Får jag jobb? Blir jag kvar här? Hjärtat är verkligen intresserad av att flytta till Stockholm, medan jag är lite mindre intresserad. Samtidigt tänker jag på framtiden, när jag ska bilda familj, då vill jag vara så nära som möjligt men inte i Sandviken eller Gävle. Då passar ju Stockholm. Men storleken.. Nåja. Jag ska söka jobb lite överallt, så får vi se var vi hamnar.

I dag ska jag träffa en kär vän som jag inte har sett sedan februari förra året innan jag for till Bolivia. För hon for nämligen till Sydafrika i höstas och vi hann inte ses innan det. Men i dag innan kursintroduktionen ska jag träffa henne. Kramas lite.

Ha en fin dag.

Hablo de que estoy muy feliz

Det som jag skrev om men råkade radera var bland annat om att praktiken börjar ta slut. På onsdag har jag min sista dag så i morgon ska jag spendera min kväll med ett förkläde och slänga runt mjöl i köket. Jag ska bjuda på eftermiddagsfika för att göra ett sista gott intryck. Egenbakat eftermiddagsfika.

Jag tänkte i mitt raderade inlägg på hur jag ställer in mig, när jag vet att något är tidsbegränsat. Det är som att jag börjar stänga av, eller åtminstone varva ner när slutet närmar sig. Jag är inställd på onsdag som slutdag. Sen är det redovisning på torsdag och ett seminarium om självvärdering på fredag. Efter helgen börjar min sista termin. Den terminen som jag har väntat på alla andra terminer. Så det känns okej att praktiken tar slut. Jag har lärt mig mycket. Jag har växt. Jag har vågat.

Nu ska jag försöka knyta ihop säcken min så att jag står där i juni med en examen.

Annars kan jag upplysa Linda och resten av bunten att det blåser mycket om kvällarna. Otrevligt tycker jag och i dag kändes lägenheten kallare. När jag kom hem dessutom min sambo nerbäddat under båda täckena. Han mådde visst inte så bra. Vi har varit sjuklingar ett tag nu, vilket gör att vi inte kommer igång med vårt mål att börja träna och gå ner i vikt än. Men nästa månad. Synd bara att det stod i tidningarna om att influensan ska komma. Jag undrar då vadå komma, för jag har redan varit sjuk. Tack men inget mer.

Nu ska jag sova. Sen ska jag vakna och önska att jag fick ligga kvar och mysa. God natt.

Åh nej det var väl typiskt jag och mig

Jag skrev ett långt inlägg. Jag skulle skriva ett nytt inlägg. Jag råkade skriva det nya inlägget i det gamla. Det gamla raderades och det nya blev kvar. Synd.

ah just ja

Jag klippte mig också.
På nyårsafton.
Det blev fint.
Mindre slitet. Inte slitet längre.
Ja.
Jag ska bara göra mig fin någon dag så att jag kan knäppa ett foto som förtjänas ses av dig.


Det som hände förra året

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag for till Bolivia. Jag blev kär i en fin boliviansk kille. Jag fick dropp på ett sjukhus i Bolivia. Jag lämnade kvar halva mitt hjärta i Bolivia. Jag återförenades med honom. Jag blev sambo. Jag åt marsvin i Peru. Jag gjorde praktik i Malmö. Jag gjorde många saker som jag inte har gjort förut.

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Nej. För jag hade inga.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Vem blev inte förälder? Min syster fick en son. Min vän fick en son. Min pojkväns syster fick en son. Min pojkväns andra syster fick en son. Tre av dem var i och för sig redan föräldrar, så de blev föräldrar igen. En tio i Bolivia fick en efterlängtad son efter många försök och många tårar. Det var ett år fyllt av barn. Nästan så att det började rycka i barnnerverna.

4. Dog någon som stod dig nära? 

Nej.

5. Vilka länder besökte du? 

Bolivia och Peru. Och så mellanlandade jag i Miami och mötte en trevlig amerikansk tulltjänsteman.

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? 

En kropp som mår bra. Den har varit sjuk många gånger. Jag saknar också lite mer mod i mig själv och mer styrka. Tack.

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?  

28 februari vid 14-tiden på eftermiddagen. Jag lärde känna honom då.
14 mars vid 10-tiden på förmiddagen. Jag gav honom tillstånd att bli min pojkvän då.
8 maj. Intervju på svenska konsulatet i La Paz.
17 juli. Jag lämnade honom då och trodde att hjärtan faktiskt kan brista.
18 juli. Jag såg min familj igen. De var likadana. Jag var annorlunda.
27 november. Återförening. Den vackraste dagen.
5 december. Sixten föddes.
Det var nog de bästa bland många bra.

8. Vad var din största framgång 2008? 

Att jag vågade.

9. Största misstaget?

Hmm. Att jag lät en viss dam prata illa alltför länge. Jag skulle sagt ifrån tidigare.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Ja. Magsjuk. Höjdsjuk. Ryggsjuk. Inflammationssjuk. Magsjuk. Gemigdroppsjuk. Magsjuk igen. Ryggsjuk igen. Hosta.

11. Bästa köpet?

Vår breda säng. Då blev vi sambos på riktigt. Vi var det redan, men sängen.. ja du förstår, då blev det på riktigt riktigt.

12. Vad spenderade du mest pengar på? 

Jag skulle inte ens kunna försöka ljuga för dig. Kläder, kläder. Det är min last. Min svaghet. Men samboskapet tvingar mig att försöka närma mig ekonomiskt tänkande, för nu är det inte bara jag utan vi och när det bara är jag så kan jag göra som jag vill, men för oss vill jag bara göra bra saker.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Min systerdotter gör mig alltid glad. Min systerson också. Min älskling gör det också, bara genom att titta på mig, le mot mig, sträcka ut sin hand mot mig och genom att finnas där varje morgon när jag vaknar. Mina vänner gör mig glada. Min pappa gör mig glad när han är sig själv och skojar. Min mamma gör mig glad när hon tittar på mig och jag undrar varför hon tittar på mig och hon svarar med frågan om hon inte får titta på mig. Min syster gör mig glad för att hon ger mig syskonbarn. Min svåger gör mig glad för att han gör min syster glad.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? 

Sångerna som vi gick och sjöng på gatorna i Cochabamba.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Definitivt gladare men också ledsnare eftersom det gjorde så fasansfullt ont att lämna honom på flygplatsen och inte veta när jag skulle få se honom igen. Men sen när jag väl såg honom komma ut genom dörrarna på Kastrups flygplats, ja då fanns det inget gladare. Så jag har haft både och. Så som det brukar vara, men denna gladhet är bättre.

16. Vad önskar du att du gjort mer?

Vågat lite mer. Rest lite mer och insett att jag skulle klara kurserna lätt där borta. Mailat vänner mer. Ringt vänner mer.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Jag kan behöva tänka lite mindre men annars är det rätt fint ska jag tala om för dig.

18. Hur tillbringade du julen? 

Vi for upp till min familj och hade en lugn och fin jul med klappar och kramar.

19. Blev du kär i år?

Om jag blev.. Jag föll hårt och jag sitter fast.

20. Hur många one night stands? 

Det är dumt att anta att jag skulle ha haft några.

21. Favoritprogram på TV? 

Grey's Anatomy. Ja.

23. Bästa boken du läste i år?

Det här kommer att låta mesigt men en av mina kursböcker - Etik i socialt arbete. Den var faktiskt bra! Jag tänkte massor på min framtida yrkesroll och jag tyckte om boken. Sen läste jag nog inga andra böcker i år än kursböcker. Vad jag minns..

24. Största musikaliska upptäckten?

Min rappande pojkvän.

25. Något du önskade dig och fick? 

Jag har alltid önskat mig lycka och kärlek. Det fick jag.
Jag har önskat det åt andra också. De fick det.

26. Något du önskade dig men inte fick?

Jag har fortfarande inget fotbad! Kom igen tomten!

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?

Jag hade tenta i kommunikationspsykologi. Jag hade lite svårt för den tentan så jag blev sur. Efter tentan kom han och hämtade upp mig med en present, en ballong i form av ett hjärta med orden Besos y abrazos och ett fint kort och och och, sitt stora fina leende. Vi åt lunch ute på stan, for hem till mig, jag gjorde mig fin, vi åkte förbi universitetet och sen in till stan för sushi med hans syster och systerdotter och sen lite dans ute jag och han.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Jag hade klarat mig utan sjukhusvistelsen. Tack. Jag klarar inte av smärta så droppet fick de sätta fast två gånger. Sen hade det ju varit fint om vi hade kunnat rest tillsammans till Sverige. Jo men visst.

30. Vad fick dig att må bra?

Att se något nytt.
Att bli förälskad, kär och att älska.
Att ha fina mänskor runt omkring mig.

31. Vilken kändis var du mest sugen på? 

Jag skrattar nu när jag skriver för det låter så roligt med uttrycket "sugen på".
Jag svarar ingen.

32. Vem saknade du? 

När jag var i Bolivia saknade jag min kanin. Ja och min familj. Och vännerna.
När jag var tillbaka i Sverige saknade jag honom. Alla där borta men mest honom.

33. De bästa nya människorna du träffade?

Du vet nog vem som är bästa nya mänskan.
Men även lite annat fint folk där borta.
Och Sixten!

34. Mest stolt över?

Oss och hur vi kämpar för oss och hur vi växer oss starkare tillsammans.

35. Högsta önskan just nu?

Att vi ska slippa onda ord och att alla ska må bra. Att jag ska ta examen och att han ska trivas mer och mer och skapa sin plats här i landet. Att vi båda ska få jobb. Att ja, att alla som jag känner och som jag inte känner får lycka i sina liv. Vad som är lycka för dig får du definiera själv men jag önskar dig den.